Specijalist za anksiozne poremećaje i ovisnosti*

Pomažem motiviranim osobama konačno se osloboditi anksioznosti, strahova, napadaja panike i pušenja BEZ kemije i godina terapije, u najkraćem mogućem roku uz punu podršku online! >REZULTATI<

19. travnja 2023

Najbolji antidepresivi: Šokantna istina o antidepresivima

najbolji antidepresivi za depresiju bez nuspojava

Pozdrav svima, dugo sam razmišljao želim li pisati o ovom problemu, no očigledno – odluka je donesena. Podijelio bih svoje mišljenje o knjizi “Emperor’s New Drugs – Exploding the Antidepressant Myth” autora Irvinga Kirsha, psihologa i predavača medicine na Harvard Medical School fakultetu.

Ova knjiga predstavlja revolucionarno istraživanje koje dovodi u pitanje učinkovitost antidepresiva koji se široko koriste diljem svijeta. Autor tvrdi da većina kliničkih ispitivanja antidepresiva, na kojima se temelje smjernice za liječenje depresije, nisu potpuno točni i da je učinkovitost ovih lijekova pretjerana.

Kirsh u svojoj knjizi dokazuje da je učinak antidepresiva usko povezan s placebom – u mnogim slučajevima, placebo je pokazao sličan učinak kao antidepresivi za anskioznost ili depresiju, što ukazuje na to da psihološki faktori igraju ključnu ulogu u liječenju depresije.

Istina o antidepresivima

Ovo otkriće može biti šokantno za neke ljude, jer su najbolji antidepresivi često predstavljeni kao “čudotvorni lijekovi” koji mogu brzo izliječiti depresiju ili dok iskustvo često bude znatno drugačije pretvarajući se u dugotrajnu ovisnost. Međutim, Kirsh upozorava da ova zabluda može dovesti do prekomjernog propisivanja lijekova i nepotrebnih nuspojava.

istina o antidepresivima

Osim lijekova, knjiga istražuje alternativne načine rješavanja depresije i anksioznosti. To uključuje različite oblike psihoterapije, uključujući hipnoterapiju, kao i tjelesne aktivnosti poput tjelovježbe i održavanja zdrave prehrane. Utvrđeno je da su ove metode vrlo korisne za značajan broj pojedinaca koji se bore s depresijom.

Smatram da bi svatko tko razmišlja o uzimanju najboljih antidepresiva ili onih koji to možda nisu, trebao pročitati ovu knjigu kako bi stekao bolji uvid u njihovu stvarnu učinkovitost i razmotrio druge opcije liječenja ili rješavanja uzroka problema. Ova knjiga je izazvala veliku kontroverzu u medicinskoj zajednici, ali smatram da je njezina objava bila potrebna kako bi se pokrenula rasprava, pronašla prava istina o antidepresivima i potaknulo razmišljanje o novim pristupima liječenju depresije. Ispitivanjem prave prirode antidepresiva i razmatranjem drugih opcija za rješavanje temeljnih uzroka depresije, čitatelji mogu donositi informirane odluke o svom mentalnom zdravlju i dobrobiti.

Podijelite ovaj članak na društvenim mrežama ako smatrate da je potrebno više pričati o ovoj temi.


kako pobijediti depersonalizaciju i derealizaciju, disocijativni poremećaj

Autor: Timoteo Crnković je stručnjak u području emocionalnog blagostanja. U svom radu kombinira nekoliko naprednih pristupa: naprednu konverzacijsku hipnoterapiju, rekurzivno kognitivno reprocesuiranje i RTT. Emocionalno izazovno djetinjstvo omogućilo mu je razvijanje jedinstvenih darova, a poznat je po svojoj sposobnosti objašnjavanja i rješavanja često nerazumljivih zagonetki i složenosti ljudskog uma i emocionalnog svijeta. S zavidinim brojem dokazanih uspješnih priča i svjedočanstava, te više od 7 godina iskustva, on je vodeći stručnjak za trajno olakšanje korijena emocionalnih problema, uključujući anksioznost, strahove i ovisnosti. Njegovi klijenti osjećaju novu kvalitetu života, unutarnji mir i osnaženost.

Facebook
Twitter
WhatsApp